Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu plātsmaize ar zemenēm

Foto: Publicitātes
“Šķiet, katrā Latvijas lauku sētā aug dārza krāšņā pavasara rota – rabarberi. Māmiņdienas cienasts ir īstais laiks un vieta, kad to celt galdā. To, ka rabarberus var kraukšķināt tāpat, tikko rautus no dobes, šķiet, zina ikviens, bet no tiem var pagatavot arī lieliskus saldēdienus, piemēram plātsmaizes vai pīrāgus,” atgādina vecāku organizācijas Mammamuntetiem.lv vadītāja, Rimi Bērniem eksperte Inga Akmentiņa-Smildziņa.
Pagatavošana
30 min
1. Sakarsē cepškrāsni līdz 190 grādiem.
Foto: Publicitātes
2. Smalki sagriež rabarberus un zemenes.
3. Sakuļ bļodā olas ar cukuru, pievieno krējumu.
4. Izrullē rauga mīklu, pārkaisa to ar rabarberiem, zemenēm un kanēli.
Foto: Publicitātes
5. Tad pārlej ar krējuma masu.
6. Liek cepties aptuveni 15 minūtes.
7. Pasniedz ar iecienītāko saldējumu.
Foto: Publicitātes
8. Ingas ieteikums: “Šis pīrāgs vislabāk garšo, pasniegts tikko no cepeškrāsns, – tad tas burvīgi saspēlēsies ar saldējumu.”
Foto: Publicitātes
Uz augšu