Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Saldējums ar avenēm

Foto: Uldis Grīnbergs
"Pašlaik karstums tāds, ka pēdējais laiks gatavot mājas saldējumu. Noskatīju Veronikas Levšas recepti. Uzrunāja, jo gatavot tikai 10 min. Tikai ar mazām izmaiņām- viņai bija svaigas avenes, man saldētas.
Saldējums neiedomājami garšīgs, neviena ūdens kristāliņa. Īsāk sakot - pati pilnība. Kā tagad visi un par visu saka- veselīgs, diētisks produkts.🤭" teic Uldis Grīnbergs – saldējuma gatavotājs un foto autors.

Pagatavošanas laiks norādīts bez laika, kas nepieciešams sasalšanai.
Pagatavošana
30 min
1. Saldo krējumu bez cukura sakuļ biezās putās.
2. Pielej iebiezināto pienu, skābo krējumu un samaisa kopā ar putukrējumu.
3. Sasalušās ogas tieši no saldētavas mazliet saberž rokās smalkākas un arī iemaisa saldējumā. Nekādā ziņā nedrīkst atlaidināt!
4. Ielej visu pēc iespējas lēzenākā traukā, jo avenes nogrimst apakšā. Visu pārkaisa ar drupinātiem valriekstiem. Traukam vāku virsū un uz saldētavu prom.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Lai labi garšo!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu