Sarkanās samtas kūkas (Red velvet cake) radītājs diez vai domāja par Latvijas karoga krāsām, taču Ņujorkā dzimusī kūka ir vairāk piemērota mūsu 4.maijam, nevis ASV Neatkarības dienas 4.jūlijam.
Konditores un radošās mājas “Smilgāji” saimnieces Aigas Bitmanes recepte
Kurš no Ņujorkas viesnīcas “Waldorf- Astoria” restorāna konditoriem bija šīs sarkanbaltās kūkas autors, vēsture klusē, skaidrs ir viens, tas bija vīrs no Dienvidu štatiem, kūka kvalificējās kā svētku kūka un lauvas tiesu tās tapšanā nospēlēja Teksasas pārtikas krāsvielu un ekstraktu tirgotājkompānija “Adams Extract”, kas ļāva katrai mājsaimniecei radīt krāsainas kūkas.
Sarkanās samta kūkas uznāciens amerikāņu virtuvēs aizsākās 20.gadsimta 60.gados, taču līdz tam, pēc ļoti līdzīgas receptes, bet bez krāsvielām tika ceptas kūkās, kas nesa velna vārdu. Tas pateicoties tumšajai kūkas krāsai, jo tai netika žēlots kakao un nereti velna kūkai pievienotas arī bietes – mitrumam un mīkstumam.
Samta vārdu šī kūka nes pateicoties savai tekstūrai– tā ir kūka, kas atbilst teicienam “kūst mutē”.
Un, kā saka ļaudis, kuri grib ēst kūkas bez pārmetumiem : “Ja kūkā ir viena diētiska sastāvdaļa, pārejās automātiski tādas kļūst!” Un samta kūkai tāda ir paniņas!
Konditores un radošās mājas “Smilgāji” saimnieces Aigas Bitmanes recepte
Kurš no Ņujorkas viesnīcas “Waldorf- Astoria” restorāna konditoriem bija šīs sarkanbaltās kūkas autors, vēsture klusē, skaidrs ir viens, tas bija vīrs no Dienvidu štatiem, kūka kvalificējās kā svētku kūka un lauvas tiesu tās tapšanā nospēlēja Teksasas pārtikas krāsvielu un ekstraktu tirgotājkompānija “Adams Extract”, kas ļāva katrai mājsaimniecei radīt krāsainas kūkas.
Sarkanās samta kūkas uznāciens amerikāņu virtuvēs aizsākās 20.gadsimta 60.gados, taču līdz tam, pēc ļoti līdzīgas receptes, bet bez krāsvielām tika ceptas kūkās, kas nesa velna vārdu. Tas pateicoties tumšajai kūkas krāsai, jo tai netika žēlots kakao un nereti velna kūkai pievienotas arī bietes – mitrumam un mīkstumam.
Samta vārdu šī kūka nes pateicoties savai tekstūrai– tā ir kūka, kas atbilst teicienam “kūst mutē”.
Un, kā saka ļaudis, kuri grib ēst kūkas bez pārmetumiem : “Ja kūkā ir viena diētiska sastāvdaļa, pārejās automātiski tādas kļūst!” Un samta kūkai tāda ir paniņas!