"Esmu jau kārtējo reizi pārliecinājies, ja ir labs buljons un labas skābenes, zupu grūti sabojāt" teic receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
150 min
1. Kad izvārīts buljons, ieberu sagrieztus kartupeļus lai vārās.
2. Pa to laiku apcepu sīpolus, burkānus. Tos parasti pievienoju trīs minūtes pirms zupa gatava. Pirmāk jau ēdam ar acīm.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Noņem gaļu no kauliņiem.
Foto: Uldis Grīnbergs
4. Kartupeļi mīksti, un beram visu iekšā, dārzeņus, gaļu, skābenes no burkas, sagrieztas olas.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Uzmetam burbuli un viss. Būtu ieteicams minūtes desmit pagaidīt, lai savelkas garšas. Nesagaidīju, jo grūti sēdēt pie galda, ar siekalām pilnu muti. P.S skābenes pirku tirgū. Godīgi sakot tik perfektas redzēju pirmo reizi. Tikai jaunās lapiņas, neviena kāta. Sāli beru tikai nedaudz buljonam, jo skābenes ir ar sāli. Kas vēlas, var šķīvī pievienot krējumu pēc garšas.