Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!

Rabarberu-zemeņu kūka

Foto: Iveta Rutkovska
"Pavasarī, kad sākas rabarberu sezona, Francijas konditorejās parādās tartes un kūkas ar rabarberiem un gaisīgu olu baltumu virsiņu. Nodomāju, ka nevar taču būt bezgala sarežģīti izcept ko līdzīgu. Tad nu cepu," stāsta receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Izmēģini rabarberu sezonā arī tu!
Pagatavošana
100 min
1. Rabarberus un zemenes sagriež gabaliņos, pārkaisa ar cukuru un noliek savilkties uz pāris stundām.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Samīca smilšu mīklu, saveļ bumbulītī un ieliek ledusskapī "atpūsties".
Foto: Iveta Rutkovska
3. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ. Pievieno miltus un cieti. Pievieno skābo krējumu.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Mīklu izlīdzina ietaukotā 26 cm tartes formā, vai parastā tortes formā tā, lai maliņa būtu uz augšu. Sadursta ar dakšiņu un cep 20 min.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Izņem no krāsns.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Pārklāj ar rabarberiem un zemenēm.
Foto: Iveta Rutkovska
7. Pārlej ar olu dzeltenumu masu. Un cep vēl 20 minūtes.
Foto: Iveta Rutkovska
8. Olu baltumus sāk putot, pakāpeniski pievienojot cukuru. Saputo stingrās putās.
Foto: Iveta Rutkovska
9. Izņem kūku no krāsns, pārklāj ar olu baltuma masu, liek krāsnī vēl uz 10 minūtēm. Izņem un pilnībā atdzesē. Tad bauda!
Foto: Iveta Rutkovska
10. Izņem un pilnībā atdzesē. Tad bauda!
Foto: Iveta Rutkovska
11. Man pilnīgi negaidīts bija skaisto, vizuļojošo bumbiņu efekts. Neesmu pārliecināta, kas to radīja, bet šķiet, ka olu baltuma masā neizšķīdušie cukura graudiņi.
Foto: Iveta Rutkovska
12. Lai labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu