Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Uzkodas

Fiksie mazsālītie gurķīši ar negaidītu pavērsienu

Foto: Receptes.lv
Mazsālītie gurķīši ir pirmie pavasara vēstneši. Parasti tos gatavojam ar dillēm un kādu ķiploka daivu, bet šoreiz piedāvājam piešķirt klasiskajai receptei negaidītu pavērsienu, pāris minūšu laikā tiekot pie izcili gardām saldskābo gurķu šķēlēm ar eksotiskām garšu niansēm, ko piešķir laima, kinzas un ķiploka trīsvienība. Ja kārojas asumiņu, kā ceturto komandas spēlētāju izmanto sakapātu čili piparu vai pārslas. Ticiet, vienaldzīgo nebūs!
Pagatavošana
5 min
1. Gurķus nomazgā. Ja mazāki, sagriež uz pusēm, ja lielāki - četrās daļās.
2. Laimam norīvē mizu, izspiež sulu. Kinzu sakapā. Ķiplokus nomizo, sarīvē uz smalkās rīves vai izspiež caur spiedi.
3. Gurķus liek aizvākojamā traukā, pievieno laima miziņu un sulu, ķiplokus, kinzu, sāli, cukuru, aizvāko vāku un kārtīgi sakrata vismaz minūti.
4. Gurķi ir gatavi kraukšķināšanai!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu