Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Melleņu un grieķu jogurta krēms ar ogu ķīseli

Foto: Inga Meijere
"Šobrīd lietderīgi ielūkoties savās saldētavās - vai nav japatukšo ogu krājumi līdz jaunajai sezonai," aicina receptes un foto autore.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
300 min
1. Krēma pagatavošana :
Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī un pēc tam karstā ūdens peldē izšķīdina.
2. Mellenes sablendē ar cukuru. Izmantotas krūmmellenes no saldētavas, kas atlaidinātas pirms gatavošanas.
3. Ogas sajauc ar jogurtu un krējumu. Iemaisa izšķīdinātu želatīnu. Ieliek ledusskapī krēmam sastingt.
4. Ķīseļa pagatavošana :
Ķīselim ogas ieliek katlā un aplej ar ūdeni. Uzvāra. Tad caur caurduri nokāš ogu biezumus vēl paspaidot ogas.
5. Ķīselim pievieno cukuru, vēlreiz uzvāra un iejauc ar ūdeni atšķaidītu kartupeļu cieti. Ķīselis gatavs.
6. Deserts dekorēts ar sablendētām mellenēm un sasmalcinātām piparmētrām.

Lai izdodas un labi garšo!
Foto: Inga Meijere
Uz augšu