Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Bifšteks ar olu

Foto: Uldis Grīnbergs
"Lai pagatavotu garšīgu bifšteku, galvenais nosacījums ir- jābūt izcilai gaļai. Tad būs grūti visu sačakarēt. Gaļu pērku pie zināma miesnieka tirgū. Vēl labāk ja jums ir miesnieka tel. numurs, tad var pasūtīt iepriekš, kādu gabalu vēlies.
Liellopu gaļa ir ļoti sātīga, vairāk par vienu bifšteku neviens neapēda," teic receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
40 min
1. Lai pagatavotu garšīgu bifšteku, galvenais nosacījums ir- jābūt izcilai gaļai. Tad būs grūti visu sačakarēt.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Liellopa gabalu sagriežu plānās šķēlēs un sakapāju mazos kubiņos, pēc iespējas smalkāk. Sakapāju smalki sīpolu, sajaucu abus kopā, sāls, pipari, samaisu un gatavs.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Sakapāto gaļu lieku burger spiežamajā, uztaisu biezu kotleti un sakarsētā pannā cepu apmēram divas (varbūt pat mazāk) minūtes no katras puses. Ja grib pilnībā izceptu, pastāv risks pārcept un tad būs pastala, jo arī pēc cepšanas gaļa vēl gatavojas.
4. Pa to laiku otrā pannā apaļā metāla formiņā izcepu mīkstas oliņas.
5. Nu gan gatavs. Bifšteks sulīgs kusa mutē. Klasika. Cik bija sulīgs ļoti labi redzams bildēs zem gaļas. Šo es saucu par ātrajām vakariņām. Apmēram 40 minūtes 6 ēdājiem.

Lai izdodas!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu