Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Biezais piena ķīselis ar jāņogu ķīseli

Foto: Inga Meijere
Piena ķīselis daudziem atgādina tīkamas bērnības garšas. Ja aizmirsies kā to pagatavot, vai vēlies to darīt pirmo reizi – pārbaudīta recepte noderēs.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
60 min
1. 800 ml pienam pievieno cukuru, vanilīna cukuru un vaniļas pastu. Uzvāra. Maisot pievieno kartupeļu cieti, kas atšķaidīta ar 200 ml piena. Maisa līdz ķīselis sabiezē. Atdzesē.
2. Ogas liek katlā un pārlej ar ūdeni. Vāra līdz ogas ir saplīsušas. Nokāš biezumus caur caurduri. Pievieno cukuru, vēlreiz uzvāra. Maisot iemaisa kartupeļu cieti, kas atšķaidīta ar ūdeni. Ķīseli atdzesē.
Foto: Inga Meijere
3. Pasniegšana: deserta bļodiņās liek piena ķīseli un pārlej ar jāņogu ķīseli.

Lai labi garšo !
Foto: Inga Meijere