Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kāļu sacepums ar sieru

2024. gada 11. marts
Foto: Inga Meijere
Kartupelis nav vienīgais dārzenis kurš pelnījis ieņemt sacepuma trauka zvaigznes vietu. Kālis – sakņu dārzenis, kuru esam nepelnīti atstājuši novārtā, jo tas ir patiesi gards un lieliski iederas ne vienā vien ēdienā.

Baudi sacepumu ar kādiem svaigiem salātiem pēc patikas. Ja kārojas ko sātīgāku, droši liec uz šķīvja arī kādu pagatavotu gaļas gabalu, piemēram, vistas stilbiņus.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
90 min
1. Kāļus un burkānu nomizo un sagriež ļoti plānās šķēlēs.
2. Jogurtu sajauc ar sasmalcinātiem ķiplokiem, sīpolu granulām, paprikas pulveri, sāli un pipariem.
Foto: Inga Meijere
3. Kāļu un burkānu šķēles liek bļodā un sajauc ar jogurta mērci.
4. Sagatavo cepamo trauku. Ja nepieciešams, ieklāj cepamo papīru.
5. Traukā pamīšus pa apli izkārto kāļu un burkānu šķēles.
Foto: Inga Meijere
6. Cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādos 45 - 55 minūtes.
7. Īsi pirms gatavības pārkaisa ar sarīvētu sieru un cep tālāk līdz siers izkusis.
Foto: Inga Meijere
8. Pasniedzot uzber zaļumus pēc izvēles.

Foto: Inga Meijere
9. Labu apetīti!
Foto: Inga Meijere
Uz augšu