"Austiņu" napoleons

2024. gada 7. marts
Foto: "Ēdam skaisti"
Klasiski Napoleonu gatavo izmantojot kārtaino mīklu. Bet ir arī citas opcijas, kas ietaupa laiku. Lielisks palīgs ir gardie, daudziem zināmie cepumi "Austiņas". Pagatavošanas laiks nav ilgs, taču jārēķinās, ka kūkai jāļauj nakti nostāvēties ledusskapī.
Recepti iesaka bloga: Ēdam skaisti autore Māra.
Pagatavošana
720 min
1. Kūkai paredzēto veidni izklāj ar pārtikas plēvi.
2. Bļodā liek olu dzeltenumus, pievieno cieti un mazliet pienu ar saldinātāju. Sakuļ, lai nav kunkuļu.
3. Katliņā lej palikušo visu pienu, sāk sildīt, un pēc neilga brīža iemaisa pagatavoto olu dzeltenumu masu.
4. Karsējot maisa, līdz masa sabiezē un turpinot maisa vēl 5-7 minūtes, paralēli iemaisot iekšā riekstu sviestu (var likt arī parastu sviestu).
5. Kad krēms gatavs, to mazliet padzesē.
6. Veidnē liek cepumu kārtu, tukšās vietiņas aizpilda padrupinot cepumus, tad liek krēmu, atkal cepumu, krēmu, cepumus, ievārījumu (es izmantoju aveņu), krēmu, cepumus utt., līdz kūka gatava. Tad to liek uz nakti ledusskapī, lai garšas “saprecas”!

Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
Uz augšu