Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Klasiskais makaronu un maltās gaļas sacepums

Foto: "Kristīnes Virtuve"
"Ašā ideja sestdienas sātīgajām vakariņām. Domāju ka te tik dažādi varētu variēt ar makaronu veidiem. Man iepatikās šīs acīm tīkamās "bantītes". Sastāvdaļas būs jāskatās pēc sava cepamtrauka lieluma, jo man te viss "aizgāja" pēc izjūtām (cepamtrauks 30cm garumā un 20cm platumā)," stāsta receptes un foto autore.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu emuāra "Prieks gatavot" autore Kristīne.
Pagatavošana
70 min
1. Liek vārīties makaronus, bet ne līdz galam, lai paliek nedaudz cieti. Vārot pievieno 1 ēdamkaroti eļļas, lai nolejot ūdeni makaroni nesaliptu.
2. Paralēli liek uz pannas apcepties malto gaļu - apmēram 10 minūtes, pievienojot klāt smalki sagrieztu sīpolu un ķiploku. Pievieno klāt arī tomātu, sojas un čili mērces, sāli, piparus un baziliku.
3. Ņem cepamtrauku un pirmajā kārtā liek makaronus.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
4. Pārkaisa ar sieru.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
5. Nākamajā kārtā kārto apcepto maltās gaļas masu, pārkaisa ar Svanetijas sāli.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
6. Tad atkal liek makaronus un kraukšķīgai kārtiņai vēlreiz virskārtu pārkaisa ar sieru.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
7. Sakuļ olas, pievieno saldo krējumu. Pārlej sacepumu un liek cepeškrāsnī 180 grādos uz 30-40 minūtēm.
Foto: "Kristīnes Virtuve"
8. Gatavs!
Foto: "Kristīnes Virtuve"
9. Lai labi garšo!
Foto: "Kristīnes Virtuve"
Uz augšu