Viltotā siera kūka

2024. gada 4. marts
Foto: "Ēdam skaisti"
Šo kūku mēdz dēvēt par viltoto siera kūku, jo gan pēc izskata, gan garšas tā patiesi līdzinās tradicionālajai siera kūkai. Tomēr nekā, siers šīs kūkas pagatavošanā netiek izmantots, Toties skābais krējums gan! Un tieši par skābā krējuma kūku šo lielisko gardumu dēvē. Lai izdoas!
Recepti iesaka bloga: Ēdam skaisti autore Māra.
Pagatavošana
90 min
1. Cepumus sasmalcina, sajauc ar izkausētu sviestu un liek veidnē. Piepresē un veido arī maliņas.
2. Virskārtai visas sastāvdaļas sajauc viendabīgā masā, lej uz cepumu pamatnītes un cep 175 grādos aptuveni 50 minūtes.
3. Kad viss gatavs, ļauj pakāpeniski atdzist. Strauji atdziestot, kūka var saplakt.
Foto: "Ēdam skaisti"
4. Lai labi garšo!
Foto: "Ēdam skaisti"
Uz augšu