Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gaļas bumbiņu un dārzeņu laiviņas

Foto: Inga Meijere
Neticami gards dārzeņu un gaļas bumbiņu apvienojums, kas gatavots no cepamā papīra veidotās laiviņās. Ideāli, jo vari uzreiz gatavot katram savu individuālo porciju, ja nepieciešams, izņemot kādu sastāvdaļu.
Receptes autores ieteikumi:
👉Kartupeļus un burkānus vēlams sagriezt plānāk, lai viss gatavs kopā ar gaļas bumbiņām.
👉Tomātu pastas un ūdens vietā var izmantot buljonu vai grieķu jogurtu.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
70 min
1. Maltajai gaļai pievieno olu, sasmalcinātus ķiplokus, sīpolus, rīvmaizi, sāli, piparus un zaļumus. Visu kārtīgi samīca. Pēc tam izveido valriekstu lieluma bumbiņas.
Foto: Inga Meijere
2. Sagatavo dārzeņus - notīra, sadala un sagriež mazākos gabaliņos. Visu liek bļodā.
3. Tomātu pastu sajauc ar ūdeni, eļļu, paprikas pulveri, sasmalcinātiem ķiplokiem, sāli un pipariem. Ar šo maisījumu sajauc dārzeņus.
4. No cepamā papīra izveido laiviņas un sasien galus.
5. Sagatavo plāti. Liek papīra laiviņas un sapilda ar dārzeņiem.
Foto: Inga Meijere
6. Pa virsu izkārto gaļas bumbiņas.
Foto: Inga Meijere
7. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 200 grādos apmēram 40 minūtes
8. Pēc tam pārkaisa ar sarīvētu sieru, liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep līdz siers izkusis.
Foto: Inga Meijere
9. Lai labi garšo!
Foto: Inga Meijere
Uz augšu