Apcepta un pēc tam lēni sautēta cūkgaļa kusīs uz mēles. Ūdens, kurā gaļa sutinās, pārvēršas par pasakaini aromātisku buljonu pateicoties garšaugiem un garšvielām, ko droši var uzliet uz izvēlētajām piedevām.
Pagatavošana
100 min
1. Cūkgaļas krūtiņu vai pavēderi sagriež īkšķa biezuma gabalos. Ādu atstāj, ja īpaši negaršo, var arī griezt nost.
2. Sakarsētā pannā ar nelielu daudzumu taukvielu gabaliņus strauji apcep no visām pusēm. Kad tas izdarīts, pārliek katliņā.
3. Burkānus nomizo, sagriež lielos gabalos. Sīpolu notīra, pārgriež uz pusēm vai sagriež četrās daļās. Notīra arī ķiploka daiviņas, tās atstāj veselas. Visu liek katliņā.
4. Pievieno lauru lapas, piparus, pieber nedaudz sāls. Visu pārlej ar uzvārītu ūdeni un uz mazas uguns, zem vāka sutina aptuveni stundu līdz pusotru. Ja nepieciešams, papildina sautēšanās procesa laikā ar ūdeni (karstu).