Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepti dārzeņi ar mencu

Foto: Uldis Grīnbergs
"Menca man liekas pati garšīgākā zivs!" teic receptes un foto autors Uldis Grīnbergs.
Pagatavošana
45 min
1. Tikko biju nopircis skaistu, nesaldētu, biezu mencas fileju. Biezo, vidējo daļu atstāju lai ceptu sviestā veselu, bet plānākās malas sagriežu palielos gabalos, pārberu ar kūpinātas paprikas pulveri, sāli un aplaistīju ar olīveļļu.
Foto: Uldis Grīnbergs
2. Dārzeņus griežu lielos gabalos, neblanšēju. Sāls, pipari, olīveļļa. Visu bagātīgi pārberu ar kapātiem ķiploku. Domāju vairāk nekā nevajag, lai saglabājas dabīgā garša.
Foto: Uldis Grīnbergs
3. Lieku cepeškrāsnī 180 grādos režīmā augša, apakša + ventilators un cepu 10-15 min.
4. Beigās pa virsu pārkaisu zivs gabaliņus un vēl pacepu 3-5 min. Kad gatavs, pārslaku vēlreiz eļļu, uzmaļu melnos piparus un uzspiežu citrona sulu.

Foto: Uldis Grīnbergs
5. Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs
Uz augšu