1. Sagatavo vaniļas mērci un liek atdzesēties. Olu dzeltenumus saputo ar cukuru un vaniļas sēkliņām, pienu uzsilda, pievieno olas un lēni karsē, pastāvīgi maisot, līdz masa sāk nedaudz sabiezēt.

Foto: Iveta Rutkovska
2. Želatīnu aplej ar ūdeni un atstāj uzbriest.
3. Krēmam - upenes aplej ar nedaudz ūdens un liek vārīties, vāra, kamēr ogas sāk šķīst. Izkāš vēl karstas caur sietu. Nomēra 100 ml ogu koncentrāta, ja ir vairāk, pārējo atstāj citai reizei.

Foto: Iveta Rutkovska
4. Olu baltumus atdala no dzeltenumiem. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru. Baltumus saputo stingrās putās.

Foto: Iveta Rutkovska
5. Pienu uzsilda, pievieno olu dzeltenumu masu un upeņu koncentrātu. Pievieno un siltajā masā izšķīdina uzbriedināto želatīnu. Liek masu atdzesēties līdz istabas t'.

Foto: Iveta Rutkovska
6. Saputo putukrējumu, bet nepārkuļot pārāk stingrās putās, lai tālāk maisot, nesaiet sviestā.

Foto: Iveta Rutkovska
7. Visbeidzot savieno olu-upeņu masu ar putukrējumu un tad maigi iecilā saputotos olu baltumus.
Liek ledusskapī sastingt.

Foto: Iveta Rutkovska
8. Krēms iznāk gaisīgs, nedaudz skābens un lieliski kontrastē ar maigo vaniļas mērci.
Lai labi garšo!

Foto: Iveta Rutkovska