Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Ziemassvētku deserts "Melnais mežs"

Šokolāde, ķirši un lāsīte portvīna – pasakaini.
Publikāciju apmaksāja "AlkOutlet".
Receptes autore: Jevgēnija Jansone.
Pagatavošana
300 min
1. Pagatavo ķiršu mērci - uzvāri ķiršus kopā ar cukuru, pielej klāt vīnu un nedaudz pavāri. Sajauc cieti ar 2 ēdamk. auksta ūdens un pievieno ķiršu masai. Maisot karsē 10-15 sekundes, tad noņem no uguns un atdzesē.
2. Pagatavo krēmu - saputo rikotas sieru ar medu un vaniļas cukuru. Pievieno jogurtu, mandarīna miziņas un vīnu, samaisi.
3. Kārto desertu trauciņos: vispirms liec ķiršu mērci, tai virsū - biskvītu vai cepumus un visam pāri pārklāj krēma kārtu. Atstāj desertu ledusskapī uz 4-5 stundām (vai nakti). Pirms pasniegšanas rotā ar šokolādi.

Lai labi garšo!
Foto: Viktorija Kožemjakina
Uz augšu