Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Ātrā Tom Kha zupa ar lasi un nūdelēm

Foto: Ansis Roze/ TVNET GRUPA
Parasti Tom Kha zupā plunčājas vistas gabaliņi vai garneles, bet mēs iesakām ieviest jaunas vēsmas ēdienkartē, pagatavojot šo klasisko Taizemes virtuves hitu ar lasi. Ķeries klāt, un jau pēc 20 minūtēm varēsi mieloties ar gardu zupu!
Recepte tapusi sadarbība ar Santa Maria.
Foto: Ansis Roze/TVNET GRUPA.
Pagatavošana
20 min
1. Sagatavo sastāvdaļas.
Foto: Ansis Roze/ TVNET GRUPA
2. Nūdeles liek bļodā, pārlej ar verdošu ūdeni, uzliek bļodai vāku.
Foto: Ansis Roze/TVNET GRUPA
3. Sagriež lasi kubiņos.
Foto: Ansis Roze/ TVNET GRUPA
4. Sakapā zaļumus, čili sagriež ripiņās, norīvē laima mizu, izspiež sulu.
Foto: Ansis Roze/TVNET GRUPA
5. Katliņā uzkarsētā eļļā pāris minūtes apcep plāni sašķēlētu sīpolu un papriku.
Foto: Ansis Roze/ TVNET GRUPA
6. Pievieno kokosriekstu pienu, konservētus tomātus, laima sulu un mizu, brūno cukuru, Tom Kha garšvielu maisījumu un sāli pēc garšas. Visu pārlej ar 1-1.5 l verdoša ūdens, piekoriģējot vēlamo zupas biezumu, un karsē, līdz zupa sāk burbuļot. Pievieno lasi. Kad zupa sāk burbuļot, nogriež liesmu.
7. Nūdelēm nolej ūdeni, noskalo tās zem tekoša ūdens, liek zupai paredzētajās bļodās. Virs nūdelēm lej zupu.
Foto: Ansis Roze/ TVNET GRUPA
8. Pasniedzot pārkaisa zupu ar sakapātu čili un koriandru. Labu apetīti!
Foto: Ansis Roze/ TVNET GRUPA
Uz augšu