Braunijs, kurš garšo izcili, bet nav jācep? Lūk, variants. Pie tam derēs vegāna uztura piekritējiem, ja neizmantos medu!
Pagatavošana
80 min
1. Visas braunija sastāvdaļas ievieto ēdiena smalcinātājā, maļ līdz tiek iegūta viendabīga masa, kas turas kopā. Ja maļot masa neveidojas viendabīga, var pievienot 1-2 tējkarotes ūdens un turpināt malt (ūdeni var aizstāt ar sīrupu, ja vēlas saldāku masu). Kad masa gatava, visu liek traukā ar cepampapīru. Un liek ledusskapī, kamēr tiek gatavota glazūra.
Foto: Eīlna Roga
2. Glazūrai izkausē kokosriekastu eļļu un sajauc kopā ar sīrupu un kakao.
3. Izņem no ledusskapja gatavo masu un pārlej ar sagatavoto glazūru, pārkaisa ar riekstiem un žāvētajiem augļiem pēc izvēles. Man izmantoti žāvēti mango un pistācijas.
Pirms baudīšanas ieteicams ievietot atpakaļ ledusskapī vismaz uz vienu stundu.