Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Garšaugos marinētas vistas cepetis

Foto: Shutterstock.com
Pagatavošanas laiks norādīts bez tā laika, ko vajadzētu atvēlēt vistas cepeša marinēšanai.
Ja esi ceptu kartupeļu vai burkānu cienītājs, tos vari cept kopā ar vistu uz vienas pannas, tikai parūpējies, lai tie ir pietiekami lielos gabalos vai arī aprēķini laiku un pievieno tos pie gaļas mazliet vēlāk.
Pagatavošana
90 min
1. Vistu vēdera daļā pārgriež uz pusēm, lai to uz pannas var nolikt plakanu. Liek kādā bļodā.
2. Nomizo ķiploku, sasmalcina dilles.
3. Visu aplej ar dažām lāsēm eļļas, ber pāri sāli, piparus, uzspiež citrona sulu, pievieno sasmalcinātās dilles un izspoestu ķiploku.
4. Visu gaļu rūpīgi ieberž ar produktiem, ko pievienojām. Gan no ārpuses, gan iekšpuses.
5. Bļodai liek vāku virsū un ļauj visam nostāvēties vismaz 2 stundas. Labi, ja izdodas no rīta iemarinēt, bet dienas otrā pusē cept.
6. Kad vista ir iemarinējusies, uzsildi krāsni līdz 190 grādiem, liec vistu uz cepamās plāts, lai pārgrieztā puse skatās uz leju un cep. Cik ilgi? Viss atkarīgs no vistas lieluma – 1,5 kg vista būs jācep aptuveni 70 minūtes. Laiks ir īsāks, jo vista tiek cepta plakana nevis kā apaļš veselums.
7. Lai labi garšo!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu