Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Zupas

Fiksā tomātu-turku zirņu zupa ar tunci un kokospienu

Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
Šo ir supervienkāršo, gardo zupu un kraukšķīgas ķiplokmaizītes ģimenes maltītei var pagatavot vien 20 minūšu laikā. Skaties, kā Felipem Gabrielam Ksavjēram veicās virtuvē, gatavojot šo meistarstiķi TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Betsafe sports".
Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA.
Pagatavošana
20 min
1. Seleriju kātu, sīpolu un ķiplokus sīki sakapā. Konservētos tomātus sablendē.
2. Katliņā uzkarsē olīveļļu, liek cepties seleriju kātus, sīpolus, ķiplokus un cep 3-4 minūtes, līdz sīpoli ir caurspīdīgi.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
3. Tad pieber klāt turku zirņus ar visu šķidrumu, pievieno sablendētos tomātus, buljona kubiņus, kariju un visu pārlej ar ūdeni.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
4. Kad ūdens sāk burbuļot, pievieno tunci, kokosriekstu pienu, sāli pēc garšas un 1 tējkaroti cukura. Kad zupa uzmet burbuli, tā ir gatava.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
5. Kamēr zupa nedaudz atdziest, maizes šķēles liek uz grila un apcep zeltaini kraukšķīgas. Noņem no grila, ierīvē maliņas ar ķiploka daiviņu.
6. Lej zupu šķīvjos, pārkaisa ar kapātiem zaļumiem, pasniedz ar ķiplokmaizītēm.
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
7. Veseli ēduši!
Foto: Jānis Škapars/ TVNET GRUPA
Uz augšu