Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Zupas

Ķirbja krēmzupa ar apelsīna garšas niansēm

Foto: Aina Pitrāne
Ķirbja krēmzupa ir ļoti tradicionāls rudens kārums. Ierasti šīm zupām pievieno saldo krējumu, kausētu sieru vai kokosriekstu pienu, bet ja neesi šo produktu cienītājs un labprāt izvēlies svaigākas garšas, tad šī recepte, kurā ķirbi papildina apelsīnu sula būs īsta izvēle.
Receptes un foto autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
60 min
1. Ķirbi sagriež nelielos kubiņos un liek cepampannā kopā ar ķiplokiem.
Foto: Aina Pitrāne
2. Aplej ar nelielu eļļas daudzumu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220° apmēram 25-30 minūtes.
Foto: Aina Pitrāne
3. Pa to laiku sasmalcina vai sarīvē ingveru. Sagriež smalki sīpolu.
4. Tajā pašā katliņā, kur būs zupa, lej nedaudz eļļas un pievieno sviestu.
Foto: Aina Pitrāne
5. Apcep sīpolu kamēr tas kļūst caurspīdīgs. Tad pievieno sasmalcinātu ingveru un turpina cept vēl kādu minūti.
Foto: Aina Pitrāne
6. Kad sīpols ar ingveru ir apcepušies, pievieno ķirbi kopā ar ķiploku. Pievieno ūdeni, sāli, piparus pēc garšas un sautē kādas 15 minūtes.
Foto: Aina Pitrāne
7. Beigās visu sablendē.
Foto: Aina Pitrāne
8. Pievieno izspiesta apelsīna sulu.
Foto: Aina Pitrāne
9. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām un krējumu. Kā arī siltu grauzdētu maizīti ar zaļumu sviestu. Asāku ēdienu cienītājiem, papildus var pievienot čili pārslas.
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu