1. Ķirbi sagriež nelielos kubiņos un liek cepampannā kopā ar ķiplokiem.

Foto: Aina Pitrāne
2. Aplej ar nelielu eļļas daudzumu un cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 220° apmēram 25-30 minūtes.

Foto: Aina Pitrāne
3. Pa to laiku sasmalcina vai sarīvē ingveru. Sagriež smalki sīpolu.
4. Tajā pašā katliņā, kur būs zupa, lej nedaudz eļļas un pievieno sviestu.

Foto: Aina Pitrāne
5. Apcep sīpolu kamēr tas kļūst caurspīdīgs. Tad pievieno sasmalcinātu ingveru un turpina cept vēl kādu minūti.

Foto: Aina Pitrāne
6. Kad sīpols ar ingveru ir apcepušies, pievieno ķirbi kopā ar ķiploku. Pievieno ūdeni, sāli, piparus pēc garšas un sautē kādas 15 minūtes.

Foto: Aina Pitrāne
7. Beigās visu sablendē.

Foto: Aina Pitrāne
8. Pievieno izspiesta apelsīna sulu.

Foto: Aina Pitrāne
9. Pasniedz ar grauzdētām ķirbju sēklām un krējumu. Kā arī siltu grauzdētu maizīti ar zaļumu sviestu. Asāku ēdienu cienītājiem, papildus var pievienot čili pārslas.

Foto: Aina Pitrāne