Sākums > Receptes > Deserti

Ābolu - cidoniju uzpūtenis

2023. gada 6. oktobris
Foto: Inga Meijere
Cidonijas ir spēcīgs rudens vitamīns ,bet āboli kā rudens karaļi Parasto ābolu uzpūteni papildināsim ar cidoniju klātbūtni!
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Mājas maltītes ģimenei" autore Inga Meijere.
Pagatavošana
120 min
1. Cidonijas pārgriež uz pusēm, iztīra no sēklām un sagriež plānās šķēlītēs.
2. Sajauc ar 200 g cukuru un atstāj atsuloties uz kādu stundiņu.
3. Nomizo ābolus, izņem serdes un sagriež mazākos gabaliņos.
4. Cidonijas ar visu cukura sīrupu liek katlā, pievieno pārējo cukuru un vāra līdz izkusis viss cukurs.
5. Tālāk pievieno ābolus, turpina vārīt līdz sāk burbuļot, pēc tam pielej ūdeni un vāra līdz augļi mīksti un gandrīz jūk ārā.
6. Tai pašā katlā ar rokas blenderi visu sablendē viendabīgā masā vai izspiež caur sietu.
7. Iegūto masu liek vēlreiz vārīties uz mērenas liesmas, maisot pakāpeniski sāk pievienot mannu.
8. Maisot vāra līdz uzpūtenis sabiezē.
9. Tad karstu uzpūteni mazliet atdzesē un ar mikseri saputo .
Pasniedz ar pienu.

Lai labi garšo!
Foto: Inga Meijere
Uz augšu