Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Šokolādes-banānu kēksiņi

Foto: Kristīne Reihmane
Nav jau sen nekāds noslēpums, ka šokolāde un banāni lieliski sader. Un kēksiņi viens no tiem našķiem, kur šo savienību izbaudīt. Turklāt – garšo gan maziem, gan lieliem.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
50 min
1. Banānus saspaida ar dakšiņu, pievieno olas, krējumu, cukuru un eļļu. Visu maisa ar slotiņu viendabīgā masā.
2. Cita traukā samaisa miltus, kakao, cepamo pulveri un sāli. Tad pa daļām samaisa ar slapjajām sastāvdaļām.
3. Kēksiņu formas piepilda ar mīklu 2/3 no tilpuma.
4. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 190° apm. 20 minūtes. Pēc izcepšanas atdzesē.
5. Tad ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, ziež kēksiņu virspusē, papildina ar izvēlētajām sastāvdaļām.
Nedaudz pagaida, lai šokolāde sastingst, tad pasniedz un bauda.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu