Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča

Biezpienmaize ar plūmēm

Foto: Kristīne Reihmane
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
100 min
1. Plūmes noskalo, pārgriež uz pusēm, izņem kauliņus, samaisa ar brūno cukuru un kanēli.
2. Traukā sakuļ olas ar šķipsniņu sāls, pēc tam pievieno un sakuļ ar iebiezināto pienu, visbeidzot, pa daļām pievienojot, iekuļ biezpienu.
3. Cepamo formu izklāj ar cepamo papīru, lej iekšā mīklu, virspusē kārto plūmes.
4. Cep 165° sakarsētā cepeškrāsnī 50-55 minūtes. Pēc izcepšanas pilnībā atdzesē, uz brīdi ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru un mandeļu skaidiņām.

Labu apetīti!
Foto: Receptes.lv