Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinētas sēnes Gunas gaumē

Foto: Guna Ķibere
"Sēņu laiks rit pilnā sparā. No meža uz māju ceļo sēņu grozi. Sēņu karbonādes, sēņu mērces, sacepumi, marinējumi... Ikviena saimniece gatavo pēc savām receptēm un ģimenes tradīcijām," savu sēņu marinēšanas recepti piedāvā "Facebook" lapas "Gunas maize" saimniece Guna Ķibere.
Pagatavošana
60 min
1. Sēņu grozu šķirojot, parasti nodalu lielās sēnes - tās mērcei un karbonādēm, bet mazākās marinēšanai. Der visādas sēnes - mazie poķīši, mazās bērzlapītes, jaunās alksnenītes, beciņas, mazās gailenītes.
Foto: Guna Ķibere
2. Sēnes rūpīgi notīra un novāra. Ieliek aukstā ūdenī un vairākas reizes noskalo, lai nav glumas. Lielākās var sagriezt gabaliņos.
3. Novārītās, nosskalotās sēnes liek katlā. Pārlej ar ūdeni (šo daudzumu vajag nomērīt litros vai puslitros), lai nosedzas un nav pārāk blīvi. Tad pievieno garšvielas.
4. Visu saliek katlā un vāra aptuveni 10 min. Beigās pievieno etiķi. Mazliet 1-2 min. vēl maisot pavāra un uzreiz liek burkās. Burkas aizvāko un ziemas kārums ir gatavs!
Foto: Guna Ķibere
5. Lai izdodas!
Foto: Guna Ķibere
Uz augšu