1. Sēņu grozu šķirojot, parasti nodalu lielās sēnes - tās mērcei un karbonādēm, bet mazākās marinēšanai. Der visādas sēnes - mazie poķīši, mazās bērzlapītes, jaunās alksnenītes, beciņas, mazās gailenītes.

Foto: Guna Ķibere
2. Sēnes rūpīgi notīra un novāra. Ieliek aukstā ūdenī un vairākas reizes noskalo, lai nav glumas. Lielākās var sagriezt gabaliņos.
3. Novārītās, nosskalotās sēnes liek katlā. Pārlej ar ūdeni (šo daudzumu vajag nomērīt litros vai puslitros), lai nosedzas un nav pārāk blīvi. Tad pievieno garšvielas.
4. Visu saliek katlā un vāra aptuveni 10 min. Beigās pievieno etiķi. Mazliet 1-2 min. vēl maisot pavāra un uzreiz liek burkās. Burkas aizvāko un ziemas kārums ir gatavs!

Foto: Guna Ķibere
5. Lai izdodas!

Foto: Guna Ķibere