Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Slavenās ungāru riekstu kūkas "Esterhazy" versija

2023. gada 5. jūlijs
Foto: Aiva Titans
"Kūciņa gatavota pēc slavenās ungāru riekstu kūkas ESTERHAZY receptes, bez miltiem un bez lipekļa kūka. Kūka ar bezē - riekstu kārtām un samtainu krēmu MOUSSELINE (vārītais krēms ar olu dzeltenumiem)," stāsta receptes un foto autore Aiva Titans.
Pagatavošana
120 min
1. Gatavo biskvītus: olu baltumiem pievieno sāli, vaniļas cukuru, puto un pakāpeniski pievieno cukuru, kukurūzas cieti. Saputo stingrās putās, pēc tam iecilā iekšā mandeļu miltus.
2. Masu smērē uz cepampapīra uz kura uzzīmēti apļi 20cm diametrā.Cep 200 grādos 10 min.,bet var cept arī zemākos grādos 175 un cep 20 min.
3. Krēma sastāvdaļas - 100 ml piens, 5 olu dzeltenumi, 125 g cukurs, 8 g vaniļas cukurs, 35 g kukurūzas cietes. Šīs visas sastāvdaļas sajauc pienā un liek katliņā, kurā ir 300 ml piens un karsē uz lēnas uguns, kamēr masa sabiezē.
4. Kad masa ir atdzisusi, tad to ieputo 200 g sviesta masā, kurai pievienots 1ēd.karota brendija vai daži pilieni ruma esences.
5. Dekorēšanai izmanto 50 g aprikožu džema, kuru uzsilda un nosmērē kūkas virsu.
6. Glazūrai - 100 g baltās šokolādes, 35 ml saldā krējuma, 25 g tumšā šokolāde, 50 g grauzdētas mandeļu lapiņas. Balto šokolādi izkausē, pievieno saldo krējumu istabas temperatūrā un pārlej kūkai.
7. Tumšo šokolādi izkausē un zīmē dekoru uz kūkas. Ar mandeļu skaidiņām aplipina kūkas sānus un kūciņa gatava.
Foto: Aiva Titans
8.
Foto: Aiva Titans
9. Lai labi garšo!
Foto: Aiva Titans
Uz augšu