Greznas vasaras kūciņas - gaisīgs bezē un saldskābs pildījums, kura apvienots putukrējums, rabarberi un zemenes. Receptes un foto autore: Santa Šauva
Pagatavošana
150 min
1. Puto olbaltumu. Kad izveidojušās vieglas putas, pievieno cukuru, un turpina putot līdz biezai, spīdīgai masai. Pievieno etiķi un ātri ieputo.
2. Iesijā pūdercukuru un cieti, un ar lāpstiņu iemaisa līdz viss sajaucies.
3. Veido kūciņu formu.
4. Cepeškrāsni uzkarsē konvekcijas režīmā līdz 150 grādiem. Liek cepeškrāsnī, samazina temperatūru līdz 100 grādiem un cep aptuveni 1 stundu. Atdzesē cepeškrāsnī.
5. Gatavo biezeni. Rabarberus sagriež, uzber cukuru un kad izdalās sula liek uz plīts un savāra. Sablendē un atdzesē.
6. Saputo saldo krējumu ar pūdercukuru un putukrējuma stindzinātāju.
7. Pilda kūciņas ar zemenēm, putukrējumu, rabarberu biezeni.