Rabarberi un zemenes - duets, kas neliek vilties. Receptes un foto autore Aina Pitrāne norāda, ka deserts gardāks, kad sasilis istabas temperatūrā.
Pagatavošana
280 min
1. Nomazgā rabarberus un sagriež mazos gabaliņos. Liek katliņā kopā ar 3 ēdamkarotēm cukura un ūdens. Šeit cukura daudzumu var regulēt pēc garšas. Apmaisa un sautē uz lēnas uguns zem vāka tik ilgi, kamēr rabarberu gabaliņi kļūst mīksti. Intensīvi maisīt nevajag, lai nepārvēršas viss biezenī. Atstājam atdzist.
2. Uzbriedina želatīnu. Pārlej tam pāri 60 ml ūdens un atstāj uz 10 minūtēm.
3. Katliņā lej saldo krējumu, pievieno 4 ēdamkarotes vai pēc garšas cukuru, vaniļas cukuru un uzbriedinātu želatīnu. Liek vārīties uz mazas liesmas visu laiku maisot. Kad saldais krējums ir uzkarsēts, cukurs un želatīns izkusis, noņem no uguns, lai atdziest.
4. Saldajam krējumam pievieno jogurtu, rabarberus un gabaliņos sagrieztas zemenes. Uzmanīgi iecilājot visu labi apmaisa.
Foto: Aina Pitrāne
5. Var zemenes arī nelikt iekšā krējuma - jogurta masā, bet izmantot kā dekoru. Sagriezt šķēlītēs un kārtot apkārt glāzes iekšpusē. Tā kā parādīts attēlā.
Foto: Aina Pitrāne
6. Salej masu glāzītēs un liek ledusskapī uz kādām 4 stundām vai uz nakti. Dekorē.