Vai kartupeļus var padarīt īpašus? Var, ja parūpējies par izcilu marinādi un vēl tos nedaudz apcep uz grila!
Pagatavošana
60 min
1. Ja neizmanto jau novārītus un atdzesētus kartupeļu, tad ar to sāk: kartupeļus rūpīgi nomazgā ar visu mizu, liek katliņā, vāra gatavus. Nokāš un parūpējas, lai tie nosusināti. Svarīgi, lai kartupeļi nebūtu novārīti pārāk mīksti un nezaudētu formu. Grilējot liela izmēra tupeņus, tos var gareniski pārgriezt uz pusēm vai sagriezt biezās šķēlēs.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
2. Gatavo marinādi – lielā bļodā samaisa visas marinādes sastāvdaļas, ber iekšā vārītos kartupeļus, sakrata vai ar rokām apmaisa, lai visi kartupeļi būtu pārklāti ar marinādi.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
3. Uzkarsē grilu. Grila restītes ieziež ar eļļu, izkārto uz grila kartupeļus, apcep pāris minūtes no visām pusēm, ik pa laikam apgrozot.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
4. Uzgrilētos kartupeļus pārlej ar atlikušo marinādi.
Foto: Jānis Škapars/TVNET
5. Pasniedz ar gaļu vai citiem dārzeņiem, uzkodu mērci vai bauda tāpat, jo garšo izcili!