Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Dundagas krēms ar rabarberu-jāņogu ķīseli

Foto: Vija Kilbloka
"Bērniņiem rabarberu laikā brokastiņās Dundagas krēms ar rabarberu/jāņogu ķīseli! Bērniņi laimīgi, bet es pati nelaimīga, jo nespēju sevi noturēt grožos un tikai skatīties, kā viņi ēd. Ļoti gardi!" teic receptes autore Vija Kilbloka.
Pagatavošana
200 min
1. Izvāra šķidru mannā putru ar rozīnēm. Šķidru, jo tā sabiezē, kad atdziest.
2. Kad putra atdzisusi un sabiezējusi, jāpiemaisa klāt putukrējums. Daudz putukrējuma! Es pievienoju 600 g saldā krējuma, kas sakults putukrējumā. Nelieli mannas kunkulīši paliek pēc aukstās putras izmaisīšanas un putukrējuma pievienošanas. Kunkulīšos ir tas krēma šarms!
Foto: Vija Kilbloka
3. Pasniedz ar rabarberu un jāņogu ķīseli: ogas ar raberberiem uzvāra, papildina ar cukuru pēc garšas un pievieno ūdenī izšķīdinātu kartupeļu cieti, regulējot, cik biezu kārojas ķīseli.

Lai labi garšo!
Foto: Vija Kilbloka
Uz augšu