Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Salāti

Grilētu cukīni salāti Vidusjūras gaumē

Foto: Publicitātes
Pavisam vienkārši pagatavojami, bet ļoti gardi grilētie cukīni Vidusjūras stilā - ar svaigiem zaļumiem, citronu sulu, granātābolu sēklām un fetas vai kazas siera drumstalām. Lieliski garšos gan kā pamatēdiens, pasniegts ar grauzdētu maizi, gan arī kā piedeva vistas gaļas šašlikam vai liellopa maltās gaļas kebabu iesmiņiem.

Skaties, kā influencerei, digitāla satura veidotājai Emīlijai Samai jeb Sudrabkaijai veicās virtuvē, gatavojot šo meistarstiķi TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Tefal".
Foto: Jānis Škapars/TVNET.
Pagatavošana
25 min
1. Cukīni šķēles liek bļodā, pārlej ar olīveļļu un apmaisa. Uzkarsē grilpannu uz tās vienā kārtā liek cukīni ripas un grilē apmēram 4 minūtes, ik pa laikam apgozot, līdz šķēles ir ieguvušas svītrainu “iedegumu”.
Foto: Publicitātes
2. Apceptās šķēlēs liek atpakaļ bļodā. Pievieno citrona sulu, zaļumus, caur spiedi izspiestus ķiplokus, sāli un piparus un visu apmaisa.
Foto: Publicitātes
3. Liek bļodas saturu uz servējamā šķīvja, pārdrupina ar sieru, pārkaisa ar granātābola sēklām. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu