Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Veselu kartupeļu - maltās gaļas kārtojums

Foto: Kristīne Reihmane
Sātīga un pamatīga pusdienu/vakariņu ideja - trauks iztukšojas vienā acumirklī - gardi!
Ideālais - nav lieku darbību ar kartupeli - tas tikai jānomazgā. Nav ne jāmizo, ne jāgriež.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
65 min
1. Kartupeļus kārtīgi nomazgā un izvāra ar visu mizu, līdz mīksti. Cepamo trauku ieziež ar taukvielām, liek iekšā vārītos kartupeļus un ar stampiņu kartupeļus piespiež, tos padarot plakanākus.
2. Pannā apcep sasmalcinātu sīpolu, gaļu un burkānu, pievieno tomātu mērci un garšvielas, cep līdz gaļa un burkāns mīksti.
3. Tomātu sagriež ripiņās, sieru sarīvē, sadala 2 daļās. Pirmo daļu ber uz kartupeļiem, tad liek maltās gaļas masu, tad atkal sieru, virspusē ripiņās sagrieztu tomātu un apkaisa vēl ar nedaudz garšvielām. Visu pārlej ar saldo krējumu.
4. Cep 200° sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20-25 minūtes, līdz siers izkusis. Pasniedz ar svaigiem salātiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu