Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Ābolu - jogurta plātsmaize

2023. gada 25. aprīlis
Foto: Kristīne Reihmane
Sulīgas ābolu plātsmaizes gabaliņš ir tas, kas Jums vajadzīgs vienmēr!
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
70 min
1. Kārtaino mīklu ieklāj piemērotas formas cepampannā (izmantoju ~20x30cm), apakšā liekot cepamo papīru. Ja izmanto kārtainās mīklas plāksnes, tās sastiprina kopā četrstūra formā.
2. Ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs, apkaisa ar cukuru un apslaka ar citrona sulu un samaisa. Ber uz sagatavotās pamatnes.
3. Traukā sakuļ olas un iebiezināto pienu. Kad masa uzkulta gaisīga, ieputo jogurtu. Gatavo mīklu lej virsū āboliem tā, lai tos pilnībā nosedz. Pannu dažas reizes viegli piesit pie virsmas, lai mīkla izlīdzinās starp ābolu šķēlītēm.
4. Plātsmaizi cep 180° sakarsētā cepeškrāsnī 40 minūtes. Tad ņem ārā no krāsns, nedaudz atdzesē, izņem no formas un pilnībā atdzesē. Lai pildījums pilnībā savilktos, plātsmaizi vēl uz stundu ievieto ledusskapī. Tad ņem ārā, sagriež un bauda. Pazūd zibens ātrumā!

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu