Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Konservējumi

Marinēti redīsi, gurķi un sīpoli

Foto: Aina Pitrāne
"Protams gurķis par to nav sajūsmā 🤭, bet sākās tā sezona, kad gribas daudz un dažādos veidos ēst dārzeņus. It sevišķi pie šašlika," teic receptes un foto autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež dārzeņus apmēram 3-4 mm biezās ripiņās un saliek burciņās vai kādā citā slēdzamā traukā ar vāku.
Foto: Aina Pitrāne
2. Katliņā lej ūdeni, pievieno smaržīgos piparus, lauru lapas un cukuru, sāli pēc garšas. Uzvāra to un noņem no uguns.
3. Pievieno etiķi un eļļu. Labi izmaisa un karstu pārlej pāri dārzeņiem.
Foto: Aina Pitrāne
4. Aizvāko un atstāj atdzist līdz istabas temperatūrai. Uzglabā ledusskapī.
Ēst var jau nākamajā rītā.
5. Pēc vēlēšanās var pievienot arī ķiplokus vai kādus zaļumus klāt, piemēram pētersīļus vai dilles.

Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu