Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Spāņu deserts "Katalana"

Foto: Aina Pitrāne
"Ja kādai citai receptei izmanto tikai olu baltumus un nezini, kur likt dzeltenumus, tad pamēģini šo Spāņu krēmu," teic receptes un foto autore Aina Pitrāne.
Pagatavošana
50 min
1. Ielej 800 ml pienu katliņā, pievieno cukuru (100 g, 30 g atstāj glazūrai), rīvētu citrona miziņu, kanēļa standziņu un uzvāra ik palaikam apmaisot.
Foto: Aina Pitrāne
2. Atlikušajam 200 ml pienam pievieno cieti, olu dzeltenumus un labi izmaisa.
3. Karstajā pienā, lēni un ar tievu strūklu, lej dzeltenumu masu. Paralēli ātri maisa. Kad parādās pirmie burbuļi, izslēdz.
4. Izņem kanēļa standziņu un salej krēmu mazos cepamtraukos un atstāj atdzist.
5. Uzber virsū cukuru un liek iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī (funkcija grils) pašā augšā apmēram uz 5 minūtēm. Izveidosies cukura garoziņa. Ja mājās ir kulinārijas gāzes deglis, tad dažās sekundēs var karamelizēt cukuru bez cepeškrāsns un grila funkcijas.
6. Dekorē ar ogām un pasniedz.

Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne