1. Gatavošana pavisam vienkārša. Rīsu nūdeles bļodā pārlej ar vārošu ūdeni. Nav jāvāra, pēc minūtes gatavas. Nolej karsto ūdeni nost un strauji atdzesē aukstā ūdenī, lai apturētu vārīšanās procesu.

Foto: Uldis Grīnbergs
2. Garneles pārgriež gareniski uz pusēm. Katrā rullītī iznāk 1,5 garneles.
3. Rīspapīru iemērc ūdenī un praktiski uzreiz ņem laukā. Dēlīti, kur rullēsim arī samitrina. Pēc pāris sekundēm kļūs pavisam viegli tinams.

Foto: Uldis Grīnbergs
4. Tālāk jau kā suši. Salātu lapu apakšā, tad nedaudz nūdeles, gurķa salmiņu un spinātu lapiņas. Atsevišķi lieku pārgrieztās garneles ar pārgriezto pusi uz augšu. Uztaisa pirmo tinumu, tad pieloku no sāniem un stingri satinu.

Foto: Uldis Grīnbergs
5. Mērcē lieku no visa pa biškam, bet tomātu mērce mazliet vairāk. Jājauc, jāgaršo, jāgaršo jājauc, kamēr garšīga.

Foto: Uldis Grīnbergs
6. Mērcē gardajā mērcē un izbauda!
Labu apetīti!

Foto: Uldis Grīnbergs