Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Rīsu krēms ar trīs dažādām mērcēm/ķīseļiem

Foto: Uldis Grīnbergs
Rīsu krēms jeb rīsi ar putukrējumu ir klasisks deserts, kas cieņā no paaudzes paaudzēs. Pasniegts ar ķīseli vai svaigu ogu mērci - tā jau katra ēdāja gaumes un patikas lieta.
Receptes un foto autors: Uldis Grīnbergs
Pagatavošana
50 min
1. Rīsus izvāra un atdzesē.
2. Bildēs redzami trīs veidu ķīseļi. Viens no zemeņu kompota un svaigām zemenēm, otrs no saldētām avenēm un trešais no pus atlaidinātām avenēm, kas sablendētas ar cukuru un netiek vārīts. Man trešais vislabāk patika, jo patīkami auksts.
3. Sakuļ putukrējumu un iemaisa vārītus rīsus, cik vēlas.
4. Pasniedz ar savu iecienītāko ogu mērci.
Foto: Uldis Grīnbergs
5. Vai ķīseli pēc patikas.
Foto: Uldis Grīnbergs
6. Labu apetīti!
Foto: Uldis Grīnbergs