Sākums > Receptes > Brokastis

Šokolādīgā nakts putra ar ķiršiem un jogurtu

2023. gada 29. marts
Foto: Publicitātes foto
Tev apnicis brokastīs ēst mūžīgas siermaizes vai brokastu pārslas? Ievies jaunas vēsmas savā ēdienkartē, pagatavojot šokolādīgu nakts putru ar sulīgiem ķiršiem un krēmīgu jogurtu. Apsolām, ka tas ir tik ātri un vienkārši, ka būs pa spēkam pat bērnudārzniekam. Pa nakti auzu pārslas, samaisītas ar pienu un linsēklām, izmirks, kļūstot gardas un sulīgas, un no rīta varēsi mieloties ar karaliski gardām brokastīm.
Recepte tapusi sadarbībā ar "Dr. Oetker".
Pagatavošana
5 min
1. Ieber auzu pārslas krūzē, pievieno linsēklas, kakao, pielej pienu un samaisa. Ja vēlas, piena vietā auzu pārslu pārliešanai var izmantot arī kokosriekstu, mandeļu, sojas vai citu augu dzērienu, bet linsēklas aizstāt ar čia sēklām.
2. Izvēlētajā traukā – bļodiņā, glāzē vai burciņā – kārtām liek: pusi auzu pārslu, ķiršus (ja izmanto saldētus ķiršus, tos liek neatkausētus), 2 ēd. k. jogurta, atlikušās auzu pārslas. Aizvāko trauku vai pārklāj ar pārtikas plēvi, liek ledusskapī. Nakts putru var gatavot gan nelielā trauciņā vienai personai, gan arī lielākā traukā un uzglabāt ledusskapī, lai gardas brokastis varētu baudīt vairākas dienas.
3. Nākamajā rītā izņem trauku no ledusskapja, dekorē ar jogurtu, ķiršiem un kakao un izbauda izcili gardas un veselīgas brokastis. Ja vēlas, var pārrīvēt ar šokolādes skaidiņām.

Labu apetīti!
Foto: Publicitātes foto
Uz augšu