Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Biezpiena - upeņu kūka ar balto šokolādi

2023. gada 21. marts
Foto: Kristīne Reihmane
Biezpiens, ogas, baltā šokolāde - dažas gardas sastāvdaļas pārtop lieliskā desertā.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
300 min
1. Katliņā ber ogas, pievieno cukuru, citrona sulu un nedaudz ūdens, visu vāra, līdz ogas daļēji izšķīdušas un šķidrums nedaudz sabiezējis (13-15 min.). Atstāj atdzist.
2. Gatavo pamatni. Cepumus sasmalcina, samaisa ar mīkstu sviestu, ber cepamformā, kas izklāta ar cepamo papīru un, masu viegli piespiežot, izveido pamatni. Noliek ledusskapī.
3. Kūkas masai paredzēto želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, atstāj uzbriest. Šokolādi izkausē ūdens peldē. Atstāj nedaudz atdzist.
4. Traukā liek biezpienu, bezpiedevu jogurtu un pūdercukuru. Ar rokas blenderi visu sastrādā viendabīgā masā. Tad iemaisa izkausēto šokolādi.
5. Uzbriedināto želatīnu izkausē ūdens peldē, atdzesē. Tad iemaisa kūkas masā, ko lej uz sagatavotās pamatnes. Liek ledusskapī uz 1-2h.
6. Virspusei paredzēto želatīnu uzbriedina nelielā ūdens daudzumā, kad tas uzbriedis, izkausē ūdens peldē. Tad pievieno upeņu masai, samaisa. Lej virsū sastingušajai kūkas masai, liek atkal ledusskapī vismaz uz 3-4h, vislabāk uz nakti. Pasniedzot var papildināt ar svaigām ogām.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu