Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Šokolādes - banānu deserts

Foto: Kristīne Reihmane
Vienkāršas, pieejamas sastāvdaļas, minimums piepūles gatavošanā, salduma pārpilnība rezultātā - vai neizklausās pēc perfekta deserta?
Sastāvdaļas paredzētas 2 lielākām vai 4 mazākām porcijām.
Recepti iesaka "Instagram" recepšu bloga "Ēdam mājās" autore Kristīne Reihmane.
Pagatavošana
30 min
1. Šokolādi sadala mazākos gabaliņos, liek bļodiņā un izkausē ūdens peldē, atstāj nedaudz atdzist. Izvēlas tumšo vai piena šokolādi - kā labāk patīk.
2. Banānus liek traukā un sablendē ar rokas blenderi. Var saspaidīt arī ar dakšiņu, bet tad deserts nesanāks tik gaisīgs un krēmīgs. Lej klāt izkausēto šokolādi un atkal sablendē visu kopā viendabīgā, gaisīgā krēmā. Masu sadala un liek deserta trauciņos, novieto ledusskapī.
3. Saldo krējumu un cukuru sakuļ putukrējumā.
4. Trauciņus ar šokolādes krēmu izņem no ledusskapja, putukrējumu iepilda konditorejas maisiņā ar uzgali vai izmanto karoti un liek putukrējumu virs krēma. Pēc vēlēšanās desertu var papildināt ar svaigām ogām vai augļiem.

Labu apetīti!
Foto: Kristīne Reihmane
Uz augšu