Sākums > Receptes > Uzkodas

Vistas maltās gaļas nageti ar mocarellas sieru

2023. gada 21. februāris
Foto: Aina Pitrāne
Garšos vēl labāk nekā tie nageti, kas nopērkami jau gatavi! Un vēl ar sieru - vispār pasakaini labi.
Receptes autore: Aina Pitrāne
Pagatavošana
60 min
1. Pie maltās gaļas pievieno 1 olu, sāli, piparus un citas garšvielas pēc garšas. Labi masu izmīca.
2. Mocarellas sieru sagriež nelielos, garenos gabaliņos.
3. Pie rīvmaizes pievieno cieto sieru un apvieno.
4. Atlikušās 3 olas sakuļ kopā ar šķipsniņu sāls.
5. Miltus ieber kādā traukā, kur viegli būs apviļāt nagetus.
Foto: Aina Pitrāne
6. Saslapina rokas, ņem mazu pikucīti maltās gaļas un plaukstā saplacina. Liek virsū mocarella sieru un kārtīgi ietin to maltās gaļas masā.
Foto: Aina Pitrāne
7. Liek uz paplātes. Lai vieglāk būtu apviļāt, pirms tam, izveidotos nagetus ieliek saldētavā uz kādām 15-20 min sastingt.
Foto: Aina Pitrāne
8. Pēc tam apviļā sākumā miltos.
Foto: Aina Pitrāne
9. Iemērc olā,
Foto: Aina Pitrāne
10. Tad rīvmaizes un siera panējumā. Ja vēlas kraukšķīgāku panējumu, tad vēlreiz iemērc olā un atkal apviļā rīvmaizes un siera panējumā.
Foto: Aina Pitrāne
11. Cep iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 200° apmēram 20 minūtes.
Foto: Aina Pitrāne
12. Lai labi garšo!
Foto: Aina Pitrāne
Uz augšu