Ungāru ābolkūka

2023. gada 13. februāris
Foto: Shutterstock.com
Ungāru ābolu kūka ir īsta ungāru virtuves klasika. Tā ir garšīga, viegli pagatavojama un ar izcili sulīgu pildījumu no rīvētiem āboliem, kas papildināti ar kanēli un citronu sulu.
Pagatavošana
60 min
1. Gatavo mīklu. Ar rokām samaisa miltus un kubiņos sagrieztu sviestu. Maisījums būs diezgan drupans.
2. Pievieno olu, pūdercukuru, sāli, vaniļas ekstraktu, cepamo pulveri, skābo krējumu un citrona miziņu. Kārtīgi samīca. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz vairāk miltu.
3. Sadala mīklu 2 daļās, saveļ bumbiņās, pārklāj un ļaujiet nostāvēties 20 minūtes.
4. Gatavo pildījumu. Ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē. Pievieno cukuru, kanēli un citrona sulu. Labi samaisa ar rokām nospiež un nolej lieko šķidrumu - to var izmantot karstā dzēriena pagatvošanai.
5. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C. Cepamo formu ieziež ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
6. Uz miltiem pārkaisītas virsmas izrullē abas mīklas daļas līdz cepamformas izmēram (11x8), ieklāj vienu mīklas daļu formā.
7. Pārber mīklu ar pusi no valriekstiem. Virsū liek ābolu pildījumu, izlīdzina pārkaisa ar atlikušajiem valriekstiem. Virsū liek otro mīklas kārtu, noslēdzot malas. Mīklu augšpusē sadursta ar dakšu, lai pa caurumiņiem varētu izplūst tvaiks. Pārziež ar sakultu olu.
8. Liek krāsnī un cep 30-40 minūtes, līdz kūka ir zeltaini brūna. Izņem no krāsns, atdzesē, sagriež kvadrātos, apkaisa ar pūdercukuru un pasniedz. Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu