Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Gaisīgs buberts ar ogu ķīseli

Foto: Iveta Rutkovska
"Bubertu negatavoju bieži, bet gadījās nopirkt negardas mellenes un bija ar tām kaut kas jādara. Izdomāju izvārīt ķīseli un klāt - bubertu. Mellenes vien būtu pliekanas, tādēļ pievienoju jāņogas no saldētavas," teic receptes autore Iveta Rutkosvska.
Pagatavošana
50 min
1. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Baltumus saputo stingrās putās. Dzeltenumus sakuļ ar cukuru un vaniļu.
Foto: Iveta Rutkovska
3. Pienu uzvāra, kad tas sāk vārīties, pieber mannu, nepārtraukti maisot. Samazina karstumu un maisot turpina vārīt, līdz putra sabiezē. Karstumu izslēdz, iemaisa dzeltenumu masu.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Tad lēnām iecilā saputotos baltumus.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Atdzesē.
Foto: Iveta Rutkovska
6. Pasniedz ar ogu ķīseli. Lai labi garšo!
Foto: Iveta Rutkovska
Uz augšu