Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Iesūti ziņu!
Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Sulīgā biezpiena plātsmaize, kas izdodas vienmēr

Foto: Publicitātes
"Šī recepte izdodas vienmēr, ja pieliek tieši tos produktus un tieši tik daudz, cik minēts receptē," teic receptes autore "Facebook" lapas "Gunas maize" saimniece Guna Ķibere. Lai izdodas iepriecināt savus mīļos ar gardu biezpiena plātsmaizes gabaliņu!
Pagatavošana
60 min
1. Vispirms sagatavo pamatnes mīklu. Sviestu, cukuru, olu, skābo krējumu, cepamo pulveri kārtīgi sajauc un pievieno miltus. Mīca, līdz izveidojas mīklas bumba. Atstāj uz aptuveni 10 minūtēm, lai atpūšas turpat uz galda. Guna iesaka atcerēties pamatnes mīklas recepti, jo var izmantot pilnīgi visām plātsmaizēm.
Foto: Publicitātes
2. Tikmēr gatavo biezpiena masu. Visus minētos produktus saliek bļodā un samaisa.
Foto: Publicitātes
3. Formā ( vislabākais izmērs aptuveni 20 x 30 cm) ieliek cepamo papīru. Mazliet ieeļļo. Mīklu izklāj vienmērīgi pa visu formu.
Foto: Publicitātes
4. Virsū vienmērīgi klāj biezpiena masu. Dekorēšanai var izmantot 3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu un 1 ēdamkaroti cukura.
Foto: Publicitātes
5. Cep iepriekš līdz 200 C uzkarsētā krāsnī aptuveni 40 - 45 minūtes. Gatavu un nedaudz atdzesētu pārkaisa ar 1 tējkaroti pūdercukura.
Foto: Publicitātes
6. No šīs porcijas sanāk deviņi kārtīgi, ļoti gardi un sulīgi biezpiena plātsmaizes gabali. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu