1. Vispirms sagatavo pamatnes mīklu. Sviestu, cukuru, olu, skābo krējumu, cepamo pulveri kārtīgi sajauc un pievieno miltus. Mīca, līdz izveidojas mīklas bumba. Atstāj uz aptuveni 10 minūtēm, lai atpūšas turpat uz galda. Guna iesaka atcerēties pamatnes mīklas recepti, jo var izmantot pilnīgi visām plātsmaizēm.

Foto: Publicitātes
2. Tikmēr gatavo biezpiena masu. Visus minētos produktus saliek bļodā un samaisa.

Foto: Publicitātes
3. Formā ( vislabākais izmērs aptuveni 20 x 30 cm) ieliek cepamo papīru. Mazliet ieeļļo. Mīklu izklāj vienmērīgi pa visu formu.

Foto: Publicitātes
4. Virsū vienmērīgi klāj biezpiena masu. Dekorēšanai var izmantot 3 ēdamkarotes mandeļu skaidiņu un 1 ēdamkaroti cukura.

Foto: Publicitātes
5. Cep iepriekš līdz 200 C uzkarsētā krāsnī aptuveni 40 - 45 minūtes. Gatavu un nedaudz atdzesētu pārkaisa ar 1 tējkaroti pūdercukura.

Foto: Publicitātes
6. No šīs porcijas sanāk deviņi kārtīgi, ļoti gardi un sulīgi biezpiena plātsmaizes gabali. Labu apetīti!

Foto: Publicitātes