Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Deserti

Kafijas krēma kārtojums

Foto: Iveta Štelmahere
"Vai zināji, ka kafiju var saputot krēmā? Es nezināju. Internetā uzgāju video, kas mani ieintriģēja - jāizmēģina!"teic receptes autore Iveta Štelmahere.
Pagatavošana
200 min
1. 1 ēd. k. šķīstošās kafijas + 80ml istabas temperatūras ūdens. Puto uz max ātrumu. Kad veidojas krēmīga masa, pievieno cukuru (50g, es liku pūdercukuru). Tas bija ātri - pāris minūtes un krēms gatavs. Turklāt apjoms - pilna bļoda (mazāko nomainīju uz lielāku, jo apjoms palielinājās un palielinājās). Kā garšoja? Kā stipra kafija (putoju Liepājas kafiju strong). Vairāk par 2 karotēm tādu neapēstu.
Foto: Iveta Štelmahere
2. Drošības pēc biju iegādājusies arī saldo krējumu un tas noderēja. Saputoju saldo krējumu (mazā paciņa) ar pūdercukuru un abas masas sajaucu kopā.
Foto: Iveta Štelmahere
3. *** Citā reizē ņēmu nevis 1 ēdamkaroti kafijas, bet tikai tējkaroti un tad tās putas nav stipras un ir ļoooti gardas! Tātad, ja vēlaties tikai kafijas krēmīgās putas, tad šķistošo kafiju jāliek mazāk. Ja vēlaties kafijas krēmu ar saldo krējumu, tad - kā receptē
4. Tad visu kārto šādā secībā:
Sadrupinātas piparkūkas;
Apelsīna gabaliņi;
Kafijas-saldā krējuma krēms;
Rīvēta šokolāde.
5. Liek uz vairākām stundām ledusskapī, lai kārtas sadraudzējas. Gala rezultātu baudītāji atzina par ļoti gardu.

Labu apetīti!
Foto: Iveta Štelmahere