"Šis deserts izdosies pat iesācējiem virtuvē. Nekas nav nedz jācep, nedz jāvāra. Sastāvdaļu arī pavisam nedaudz. Jebkura līdzība ar tiramisu ir pilnīgi nejauša," smej receptes un foto autore Iveta Rutkovska.
Pagatavošana
300 min
1. Sagatavo Mascarpone krēmu. Olu dzeltenumus ar cukuru sakuļ, līdz masa pieaugusi apjomā un kļuvusi gaiša.
Foto: Iveta Rutkovska
2. Putukrējumu nedaudz sakuļ, līdz tas sāk kļūt nedaudz biezāks. Līdz galam nekuļ.
3. Maskarpones sieru pakāpeniski sajauc ar olu dzeltenumu masu. Beigās iecilā saldo krējumu, liķieri, vēl nedaudz pakuļ ar mikseri.
Foto: Iveta Rutkovska
4. Piparkūkas apmērcē kafijā un kārto traukā 2ās kārtās.
Foto: Iveta Rutkovska
5. Saliek virsū ananasus...
Foto: Iveta Rutkovska
6. ..un pusi krēma.
Foto: Iveta Rutkovska
7. Liek virsū nākamās 2 piparkūku kārtas (mērcētas kafijā). Uzklāj atlikušo krēmu.
Foto: Iveta Rutkovska
8. Pārkaisa ar kanēli un liek ledusskapī uz nakti, vai vismaz 2 stundām.