Šodienas redaktors:
Madara Stankeviča
Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Krēmīgais kartupeļu sacepums ar kokospienu un siera cepuri

Foto: Publicitātes
Domājot par svētku maltīti, mēs biežāk plānojam, kādu cepeti vai mērci gatavot, bet nereti piemirstam padomāt, ar ko tad celsim galdā pamatēdienu. Parasti izlīdzamies ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai sutinātiem dārzeņiem, bet šoreiz iesakām izmēģināt ko jaunu – gratēnu – izcili gardu, krēmīgi sierīgu kartupeļu sacepumu, kurā savijušās garšas no franču un austrumu virtuvēm. Tas būs izcils sabiedrotais tiklab gaļai, kā zivīm, bet to var pasniegt arī kā pilnvērtīgu pamatēdienu, papildinot ar svaigiem lapu vai dārzeņu salātiem.
Skaties, kā džeza dziedātājai Evilenai Protektorei veicās virtuvē, gatavojot laša fileju ar apelsīnu-fenheļa salātiem
TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".

Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.
Pagatavošana
50 min
1. Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Ķiplokus un nomizo un sīki sakapā. Laimam norīvē miziņu.
Foto: Publicitātes
2. Kartupeļus un sagriež ļoti plānās šķēlēs – visērtāk to būs paveikt ar virtuves kombainu. Šo nosacījumu ievērot ir ļoti svarīgi, jo tieši plānās šķēlītes veido sacepuma īsto struktūru.
Foto: Publicitātes
3. Kartupeļus liek veidnē, pievieno laima miziņu, ķiplokus, sāli – visu apmaisa un viegli ar rokām izcilā, lai kartupeļi nebūtu pieplacināti pie pannas, bet starp šķēlītēm paliktu gaisa “kabatiņas”.
4. Pārlej ar kokosriekstu pienu, pārsedz ar foliju, liek krāsnī uz 30 minūtēm.
Foto: Publicitātes
5. Pārber ar sieru un cep vēl 10-15 minūtes, līdz siers ir izkusis un zeltains.
Foto: Publicitātes
6. Sacepumu pirms pasniegšanas dekorē ar rozmarīna zariņiem. Labu apetīti!
Foto: Publicitātes
Uz augšu