Domājot par svētku maltīti, mēs biežāk plānojam, kādu cepeti vai mērci gatavot, bet nereti piemirstam padomāt, ar ko tad celsim galdā pamatēdienu. Parasti izlīdzamies ar vārītiem kartupeļiem, rīsiem vai sutinātiem dārzeņiem, bet šoreiz iesakām izmēģināt ko jaunu – gratēnu – izcili gardu, krēmīgi sierīgu kartupeļu sacepumu, kurā savijušās garšas no franču un austrumu virtuvēm. Tas būs izcils sabiedrotais tiklab gaļai, kā zivīm, bet to var pasniegt arī kā pilnvērtīgu pamatēdienu, papildinot ar svaigiem lapu vai dārzeņu salātiem.
Skaties, kā džeza dziedātājai Evilenai Protektorei veicās virtuvē, gatavojot laša fileju ar apelsīnu-fenheļa salātiem
TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.
TVNET raidījumā "Slavenības uz oglēm".
Recepte tapusi sadarbība ar "Franke", "Santa Maria" un "Stockmann".
Foto: Elizabete Ronija Dreimane/TVNET.