Kas var būt labāks par gardu siera kūku?! Neaizmirsti, ka ēdam arī ar acīm, tāpēc parūpējies par rotājumiem.
Receptes tapušas sadarbībā ar Ievas Virtuvi un "Selga".
Pagatavošana
300 min
1. Cepumus saberž, sajauc ar mīkstu sviestu viendabīgā masā. Stingri sablīvējot, iespiež apaļā 23 cm veidnē, pārklājot arī 4 cm augstu malu. Uz stundu liek veidni ledusskapī.
2. Mīkstam, istabas temperatūrā paturētam krēmsieram pievieno pūdercukuru un norīvētu apelsīna miziņu, labi sakuļ un iemaisa 6–7 sadrupinātus cepumus.
3. Želatīnu uzbriedina, pārlejot to ar apelsīna sulu.
4. Saldo krējumu saputo.
5. Uzbriedināto želatīnu sildot izkausē un iemaisa krēmsierā. Lai tas droši izdotos, vispirms nedaudz krēmsiera iemaisa šķidrajā želatīnā, tad to lej klāt un iemaisa pārējā masā. Iemaisa arī saputoto krējumu.
6. Krēmsiera masu liek veidnē uz cepumu pamatnes, nolīdzina, ledusskapī sastindzina.
7. Grezno ar piparkūku un tumšās šokolādes bumbiņām, dzērvenēm, kumkvatu šķēlītēm un maziem rozmarīna zariņiem. Lai labi garšo!